/scroll down to English version/ 1 opakowanie mix sałat z rukolą (180 g, endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio, cykoria zuckerhut, rukola)
1 średnia cukinia
100 g suchej nieugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
70 g cebulki perłowej w zalewie
300 g patisona w zalewie lub 300 g ugotowanej dyni pokrojonej w kostkę
ziarna słonecznika do posypania około 2 łyżek
Lemon Honey Salad Dressing (http://www.familyfreshcooking.com//lemon-honey-salad-dressing-recipe/)
2 łyżki oliwy
Komosę ryzową ugotuj w osolonej wodzie. Patisona pokrój na ćwiartki. Cukinie umyj, pokrój w plastry, posól i podsmaż na oliwie po około 3 minuty z każdej strony. Sałatę podziel na cząstki. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Sałatę, quinoę, patisona, cebulki i cukinię wymieszaj z dressingiem, sałatkę przełóż na talerze i posyp ziarnami słonecznika.
1 package of mix lettuce with arugula (180 g, escarola endive, frisee endive, chicory radicchio, Zuckerhut endive, arugula)
1 medium zucchini
100 g of dry uncooked quinoy
70 g pearl onions in vinegar pickle
300 g patisson in vinegar pickle or 300 grams of cooked pumpkin, diced
2 tablespoons of sunflower seeds to sprinkle
Honey Lemon Salad Dressing (http://www.familyfreshcooking.com//lemon-honey-salad-dressing-recipe/)
2 tablespoons olive oil
Cook quinoa. Cut patisson into quarters. Wash zucchini, cut into slices, sprinkle with salt and cook in olive oil about 3 minutes on each side. Split lettuce into segments. Roast sunflower seeds on a dry pan. Mix lettuce, quinoa, patisson, onions and zucchini with dressing, place salad on plates and sprinkle with sunflower seeds.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz