/scroll down to English version/
Porcja dla dwóch osób:
200 g jarmużu
2 średnie marchewki
3 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku lub 1 łyżeczka granulowanego czosnku
200 g jarmużu
2 średnie marchewki
3 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku lub 1 łyżeczka granulowanego czosnku
Liście
jarmużu potnij na kawałki, marchewkę zetrzyj na cienkie paski. Jarmuż i
marchewkę duś na oliwie z czosnkiem tak długo aż jarmuż nie stanie się
miękki, maksymalnie 5 minut.
Dressing
sok z połowy pomarańczy
2 łyżeczki białego octu winnego
2 łyżeczki miodu
pieprz
sok z połowy pomarańczy
2 łyżeczki białego octu winnego
2 łyżeczki miodu
pieprz
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, najlepiej w szejkerze.
Sałatkę polać dressingiem krótko przed podaniem.
Sałatkę polać dressingiem krótko przed podaniem.
2 servings
200 g kale
2 medium carrots
3 tablespoons oil
1 clove of garlic or 1 teaspoon granulated garlic
Cut kale leaves into pieces, grate carrot into thin strips. Simmer kale and carrots in oil and garlic until the kale becomes soft, a maximum of 5 minutes.
dressing
half orange juice
2 teaspoons white wine vinegar
2 teaspoons honey
pepper
Mix all ingredients thoroughly, preferably in a shaker.
Pour the salad dressing shortly before serving.
200 g kale
2 medium carrots
3 tablespoons oil
1 clove of garlic or 1 teaspoon granulated garlic
Cut kale leaves into pieces, grate carrot into thin strips. Simmer kale and carrots in oil and garlic until the kale becomes soft, a maximum of 5 minutes.
dressing
half orange juice
2 teaspoons white wine vinegar
2 teaspoons honey
pepper
Mix all ingredients thoroughly, preferably in a shaker.
Pour the salad dressing shortly before serving.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz