Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 7 lipca 2024

Ciasto francuskie z serem i wędliną krakowską. Puff pastry with cheese and Krakow sausage.



/scroll down to English version/

1 opakowanie bezglutenowego ciasta francuskiego
żółty ser
wędlina krakowska lub salami
pomidorki koktajlowe, pokrojone na połówki
sól i pieprz do smaku

Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym kwadracie połóż żółty ser, wędlinę i pomidorki koktajlowe. Piecz 15 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem.

1 package of gluten-free puff pastry
cheese
Krakow sausage or salami
cherry tomatoes, cut into halves
salt and pepper to taste

Cut puff pastry into squares, place yellow cheese, sausage and cherry tomatoes on each square. Bake for 15 minutes in a preheated oven to 170 degrees Celsius with air flow.



Brak komentarzy: