/scroll down to English version/
240 g tuńczyka w oliwie, rozdrobniony na duże kawałki
3 brzoskwinie, pokrojone na kawałki
150 g miksu sałat
3 plastry ananasa w zalewie, pokrojony w kawałki
2 łyżki orzeszków piniowych
dressing
3 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki zalewy z ananasa
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka tymianku
sól i pieprz do smaku
W blenderze zmiksuj ananasa, oliwę, sok z ananasa. dopraw solą , pieprzem i tymiankiem. Odstaw na pół godziny.
Na półmisku umieść sałatę, brzoskwinie i ananasa, delikatnie wymieszaj. Dodaj tuńczyka i orzeszki pini, ponownie wymieszaj. Przed podaniem polej dresingiem.
Dodatkowo do sałatki można dodać grzanki.
240 g tuna in olive oil, shredded into large pieces
3 peaches, cut into pieces
150 g of mixed lettuce
3 slices of pineapple in brine, cut into pieces
2 tablespoons of pine nuts
dressing
3 tablespoons of olive oil
4 tablespoons pineapple pickle
1 teaspoon of mustard
1 teaspoon of thyme
salt and pepper to taste
In a blender, mix pineapple, olive oil, pineapple juice. season with salt, pepper and thyme. Set aside for half an hour.
Place the lettuce, peaches and pineapple on a platter and mix gently. Add tuna and pine nuts, mix again. Before serving, drizzle with dressing.
Additionally, croutons can be added to the salad.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz