/scroll down to English version/
250 g makaronu warzywnego (z soczewicy, z groszku)
10 - 12 zielonych szparag
1 dojrzałe awokado
2 puszki tuńczyka w oleju
2 - 3 łyżki bezglutenowego majonezu, opcjonalnie
Szparagi - odetnij końcówki od dołu, około 2 cm. Gotuj 7 minut. Pokrój w kawałki.
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Awokado obierz i pokrój w kostkę.
W misce umieść makaron, szparagi i tuńczyka razem z oliwą z puszki. Wymieszaj wszystko i podawaj od razu.
250 g vegetable pasta (lentils, peas)
10 - 12 green asparagus
1 ripe avocado
2 cans of tuna in oil
2 - 3 tablespoons of gluten-free mayonnaise, optional
Asparagus - cut the ends from the bottom, about 2 cm. Cook for 7 minutes. Cut into pieces.
Cook pasta according to the instructions on the package. Drain. Peel avocado and dice it.
Put the pasta, asparagus, avocado and tuna together with the canned oil in a bowl. Mix everything up and serve immediately.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz