Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
piątek, 18 maja 2018
Naturalna woda cytrynowa. Natural lemon water.
/scroll down to the English version/
Sprytny sposób na smakową wodę zdradziła mi moja młodsza siostra. Trzeba użyć gazowanej wody, może być średniozmineralizowana. Ta wysokozmineralizowana ma zbyt intensywny smak. Bąbelki gazu wyciskają sok z plasterków cytryny i w kilka minut masz gotową wodę smakową. Bąbelki gazu przyspieszają uzyskanie cytrynowego aromatu wody.
500 ml gazowanej wody średniozmineralizowanej
1/2 dużej cytryny
klika listków mięty, opcjonalnie
Cytrynę sparz gorącą wodą, wyszoruj by pozbyć się chemii. Pokrój w plasterki lub połowki plasterków. Umieść w wysokiej karafce i zalej wodą gazowaną. Po 20 minutach możesz już skosztować wody cytrynowej. Możesz maksymalnie dwa razy zalać plasterki 500 ml wody.
A smart way to taste the water was revealed to me by my younger sister. You need to use sparkling water, it can be medium mineralized. High-mineralized water flavor is too intense. Gas bubbles squeeze juice from slices of lemon and in a few minutes you have ready-made flavored water. Gas bubbles accelerate getting the lemon aroma of water.
500 ml medium-mineralized carbonated/sparkling water
1/2 large lemon
a few mint leaves, optional
Blanch lemon with hot water, scrub to get rid of chemistry. Cut lemon into slices or half slices. Place in a high carafe and pour sparkling water over. After 20 minutes, you can taste lemon water. Maximum twice, you can pour slices lemon with 500 ml of water over.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz