Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
wtorek, 5 kwietnia 2016
Zielono mi. I'm green.
3 porcje, koszt porcji dla 1 osoby 9 zł.
1 duży koper włoski
1 dojrzałe awokado, pokrojone w kostkę
250 g brukselki
1 doniczka rukwi wodnej (w Selgrosie)
2 granaty
oliwa do smażenia
sól
dressing
5 łyżek oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka bezglutenowej musztardy
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj dokładnie. Brukselkę opłucz, posiekaj. Dodaj dressing, wymieszaj i odstaw na godzinę. Koper włoski umyj, pokrój na kawałki, podsmaż na oliwie około 10 minut, Dopraw solą do smaku. Koper, rukiew wodną, awokado i ziarna granatu dodaj do brukselki, wszystko wymieszaj dokładnie. Podawaj od razu.
3 servings
1 large fennel
1 ripe avocado, diced
250 g of brussels sprouts
1 pot watercress
2 pomegranates
oil for frying
salt
dressing
5 tablespoons ofolive oil
1 tablespoonof cider vinegar
1 teaspoon of gluten-free mustard
Combine all dressing ingredients and mix thoroughly. Rinse brussels sprouts, chop. Add dressing, mix and let stand for an hour. Wash fennel, cut into pieces, fry it in olive oil for about 10 minutes. Season with salt to taste. Ad fennel, watercress, avocado and pomegranate grains to brussels sprouts, mix everything thoroughly. Serve immediately.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz