120 g migdałów, w oryginale orzeszki pinii
1/2 pęczka natki pietruszki (8 gałązek)
2 duże pęczki świeżej bazylii (2 doniczki)
70 ml oliwy
sok z połowy cytryny
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Migdały posiekaj. Czosnek posiekaj. Bazylię i natkę pietruszki opłucz, osusz. W blenderze umieść migdały, liście bazylii, natkę pietruszki, ser, oliwę, czosnek i sok z cytryny. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce.
120 g of almonds, originally pine nuts
1/2 bunch of parsley (8 branches)
2 large bunches of fresh basil (2 pots)
70 ml of oil
juice of half lemon
2 cloves of garlic
salt and pepper to taste
Chop almonds. Chop garlic. Rinse basil and parsley, dry. In a blender, place almonds, basil leaves, parsley, cheese, oil, garlic and lemon juice. Blend all ingredients until smooth. Season with salt and pepper. Store in the fridge.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz