2 porcje
5 ciastek markizy z nadzieniem toffi, bezglutenowe, firmy Bezgluten*
1 dojrzałe awokado
1 + 1/2 słodkiego jabłka
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki cukru trzcinowego
barwnik zielony, opcjonalnie
4 łyżki gęstej śmietany
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce na małych oczkach, wymieszaj z sokiem z cytryny. Śmietanę wymieszaj z łyżeczką cukru. Awokado zgnieć widelcem na puree, wymieszaj z jabłkiem i łyżeczką cukru. Możesz dodać zielony barwnik by deser miał zielony kolor, nie dodałam. 4 ciastka pokrusz na małe kawałki, przełóż do pucharków. Potem połóż mus z jabłka i awokado, śmietanę i posyp pokruszonym ciastkiem.
2 servings
5 gluten-free toffee sandwich biscuits of Bezgluten company*
1 ripe avocado
1 + 1/2 apples
2 tablespoons of lemon juice
2 teaspoons of cane sugar
green dye, optionally
4 tablespoons of heavy cream
* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).
Peel apples, grate using small mesh, mix with lemon juice. Mix cream with a teaspoon of sugar. Mush avocado with a fork, mix with apple and one teaspoon of cane sugar. You can add green dye to the dessert, it will be green (I didn't add). Break 4 biscuits into small pieces, put into cups. Then put apple avocado mousse, cream and sprinkle with crushed biscuit.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz