Dzisiaj gościnny wpis. Ciastka upiekła moja siostra, która jest też autorem zdjęć do tego przepisu.
Ciasto (40 sztuk, 80 połówek): (scroll down to the English version)
300 - 350 g bezglutenowej skrobi pszennej lub skrobi kukurydzianej*
300 - 350 g bezglutenowej skrobi pszennej lub skrobi kukurydzianej*
200 g mąki ryżowej*
300 g margaryny
150 g cukru pudru
4 żółtka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
300 g margaryny
150 g cukru pudru
4 żółtka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
forma silikonowa "orzeszki"
Utrzyj margarynę z cukrem i żółtkami. Dodaj resztę składników i zagnieć
ciasto. Foremki wyklej ciastem. Piecz 10 minut w temp. 170
stopni Celsjusza z termoobiegiem.
Krem orzechowy
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
250 g mielonych orzechów włoskich
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
250 g mielonych orzechów włoskich
200 g masła
Wszystko zagotuj i ostudź. Utrzyj kostkę masła i dodaj ostudzoną masę. Napełnij ciastka orzeszki kremem.
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).
Cake / dough (40 pieces, 80 halves):
300 - 350 g of gluten-free wheat starch or corn starch*
300 - 350 g of gluten-free wheat starch or corn starch*
200 g of rice flour
300 g of margarine
150 g of icing sugar
4 egg yolks
1 tablespoon cocoa
1 teaspoon cinnamon
silicone mold for cookies called LiTTLE NUTS
Cream (blend) the margarine with the sugar and egg yolks. Add rest of the ingredients and knead the dough. Fill (paste) the molds with dough. Bake 10 minutes in the temperature 170 degrees Celsius with air flow.
Walnut cream
1/2 cup milk
3/4 cup sugar
250 g of ground walnuts
200 g butter
Boil all ingredients and let cool. Cream (blend) the diced butter and add the cooled mass. Fill nuts cookies with the cream.
300 g of margarine
150 g of icing sugar
4 egg yolks
1 tablespoon cocoa
1 teaspoon cinnamon
silicone mold for cookies called LiTTLE NUTS
Cream (blend) the margarine with the sugar and egg yolks. Add rest of the ingredients and knead the dough. Fill (paste) the molds with dough. Bake 10 minutes in the temperature 170 degrees Celsius with air flow.
Walnut cream
1/2 cup milk
3/4 cup sugar
250 g of ground walnuts
200 g butter
Boil all ingredients and let cool. Cream (blend) the diced butter and add the cooled mass. Fill nuts cookies with the cream.
* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz