Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
niedziela, 10 sierpnia 2014
Zielona sałatka z azjatyckim dressingiem. Green salad with Asian dressing.
3 porcje
2 duże pak choi
1 1/2 zielonego melona Galia
3 łyżki zielonej cebulki, grubo posiekana
6 gałązek natki pietruszki lub kolendry, grubo posiekana
2 łodygi selera naciowego, opcjonalnie
Azjatycki dressing
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżeczka octu ryżowego, nie miałam dodałam ocet winny
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu lub syropu z agawy
2 łyżeczki oliwy
1 łyżeczka sosu sojowego bezglutenowy (kup taki,który nie zawiera mąki pszennej)
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj dokładnie, by uzyskać gładki sos. Pak choi i seler naciowy pokrój w szerokie pasy. Melona obierz, usuń pestki i pokrój w dużą kostkę. Pak choi, seler naciowy, melon wymieszaj z zieloną cebulką i natką pietruszki. Dressing dodaj 10 minut przed podaniem dania.
Podawaj z mięsem lub rybą.
Możesz melona zastąpić mango (2 sztuki).
3 servings
2 large pak choi
1 1/2 green melon Galia
3 tablespoons green onions, coarsely chopped
6 sprigs of parsley or cilantro, coarsely chopped
2 stalks celery, optional
Asian dressing
1 teaspoon grated ginger root
1 teaspoon rice vinegar,
2 tablespoons lemon juice
1 tablespoon honey or agave syrup
2 teaspoons olive oil
1 teaspoon soy sauce gluten free
Connect all the dressing ingredients and mix well to obtain a smooth sauce. Pak choi and celery cut into wide strips. Peel melon, remove seeds and cut into large cubes. Pak choi, celery, melon mix with green onion and parsley. Add dressing 10 minutes before serving dishes.
Serve with meat or fish.
Instead melon you can use mango (2 pieces).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz