2 porcje
120 g makaronu ryżowego, szerokie wstążki
150 g świeżego szpinaku
150 - 200 g grzyby kurki
70 g startego sera mozzarella, opcjonalnie
2 ząbki czosnku rozgniecione lub 1 łyżeczka granulowanego czosnku
150 g świeżego szpinaku
150 - 200 g grzyby kurki
70 g startego sera mozzarella, opcjonalnie
2 ząbki czosnku rozgniecione lub 1 łyżeczka granulowanego czosnku
100 ml gęstej śmietany
2 – 3 łyżki oliwy do smażenia
sól, pieprz
Kurki ugotuj w osolonej wodzie, 10 minut. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj kurki i smaż 2 minuty. Dodaj ugotowany makaron i 70 g sera mozzarella, wymieszaj i smaż 3 minuty by podgrzać makaron, od czasu do czasu mieszając. Dodaj szpinak i śmietanę, gotuj wszystko jeszcze około 2 minut, szpinak ma wyglądać jak zwiędnięty, dopraw solą i pieprzem. Gdy używasz granulowanego czosnku dodaj ze śmietaną.
2 – 3 łyżki oliwy do smażenia
sól, pieprz
Kurki ugotuj w osolonej wodzie, 10 minut. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj kurki i smaż 2 minuty. Dodaj ugotowany makaron i 70 g sera mozzarella, wymieszaj i smaż 3 minuty by podgrzać makaron, od czasu do czasu mieszając. Dodaj szpinak i śmietanę, gotuj wszystko jeszcze około 2 minut, szpinak ma wyglądać jak zwiędnięty, dopraw solą i pieprzem. Gdy używasz granulowanego czosnku dodaj ze śmietaną.
2 servings
120 g of rice noodles, wide ribbons
150 g fresh spinach
150 - 200 g mushroom chanterelle
70 g grated mozzarella cheese, optional
2 cloves garlic, pressed or 1 teaspoon granulated garlic
100 ml double cream
2 - 3 tablespoons of olive oil for frying
salt pepper
Cook chanterelle in salted water for 10 minutes. Cook pasta al dente in salted water according to packet instructions. In a skillet fry garlic, add the chanterelles and cook for 2 minutes. Add cooked pasta and 70 g mozzarella cheese, stir and cook for 3 minutes to heat the noodles, occasionally stirring. Add spinach and cream, cook everything 2 minutes more, the spinach has to look like a withered. Season with salt and pepper.
120 g of rice noodles, wide ribbons
150 g fresh spinach
150 - 200 g mushroom chanterelle
70 g grated mozzarella cheese, optional
2 cloves garlic, pressed or 1 teaspoon granulated garlic
100 ml double cream
2 - 3 tablespoons of olive oil for frying
salt pepper
Cook chanterelle in salted water for 10 minutes. Cook pasta al dente in salted water according to packet instructions. In a skillet fry garlic, add the chanterelles and cook for 2 minutes. Add cooked pasta and 70 g mozzarella cheese, stir and cook for 3 minutes to heat the noodles, occasionally stirring. Add spinach and cream, cook everything 2 minutes more, the spinach has to look like a withered. Season with salt and pepper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz