/sroll down to English version/
1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g)
300 ml skondensowanego mleka
200 ml syropu z puszki brzoskwin
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki żelatyny
5 łyżek wody
wersja PKU
1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g)
150 ml syropu z puszki brzoskwiń
100 ml wody
250 ml mleka kokosowego
sok z 1/2 cytryny
2 galaretki ananasowo-pomarańczowe z agarem
Pierwsza wersja
2 połówki brzoskwiń odłóż do dekoracji. Brzoskwinie zblenduj z skondensowanym mlekiem, dodaj sok z cytryny i syrop brzoskwiniowy, wymieszaj. Żelatynę wymieszaj z zimna wodą, podgrzewaj do momentu rozpuszczenia żelatyny, nie gotuj! Dodaj żelatynę do masy brzoskwiniowej i dokładnie wymieszaj.
Przelej do miski i wstaw do lodówki do schłodzenia, udekoruj brzoskwinią.
Wersja PKU
Galaretki wymieszaj z 150 ml syropu z brzskwiń i 100 ml wody, wymieszaj. Od zagotowania gotuj 2 - 3 minuty. Dwie brzoskwinie odłóż do dekoracji, pozostałe zblenduj z mlekiem kokosowym. Dodaj galaretkę i sok z cytryny, dokłanie wymieszaj.
Wersja PKU
Galaretki wymieszaj z 150 ml syropu z brzskwiń i 100 ml wody, wymieszaj. Od zagotowania gotuj 2 - 3 minuty. Dwie brzoskwinie odłóż do dekoracji, pozostałe zblenduj z mlekiem kokosowym. Dodaj galaretkę i sok z cytryny, dokłanie wymieszaj.
Przelej do miski i wstaw do lodówki do schłodzenia, udekoruj brzoskwinią.
1 can of peaches in syrup (820 g)
1 can of peaches in syrup (820 g)
300 ml of condensed milk
200 ml of syrup from a can of peaches
juice from 1/2 lemon
2 teaspoons of gelatin
5 tablespoons of water
PKU version
1 can of peaches in syrup (820 g)
150 ml of syrup from a can of peaches
100 ml of water
250 ml of coconut milk
juice from 1/2 lemon
2 pineapple-orange jelly with agar
First version
Set aside 2 peach halves for decoration. Blend the peaches with condensed milk, add lemon juice and peach syrup, mix. Mix the gelatin with cold water, heat until the gelatin dissolves, do not boil! Add the gelatin to the peach mass and mix thoroughly.
Pour into a bowl and refrigerate to cool, garnish with a peach.
PKU version
Mix jelly with 150 ml of peach syrup and 100 ml of water, mix. Cook for 2-3 minutes after boiling. Set aside two peaches for decoration, blend the rest peaches with coconut milk. Add jelly and lemon juice, mix thoroughly.
Pour into a bowl and refrigerate to cool, garnish with a peach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz