Muszę pochwalić produkt MASŁO ORZECHOWE BEZ dodatku SOLI i CUKRU firmy Primavika. Jest pyszne. A skład to: 94% orzeszki arachidowe, emulgator: lecytyny z soi, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczy trans <1%), błonnik pszenny bez glutenu, aromat wanilina. Informacja dla alergików – zawiera: orzeszki arachidowe, soję; może zawierać sezam i migdały. Zawiera naturalnie występujące cukry. Tłuszcz z orzeszków arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Jest też MASŁO MIGDAŁOWE PRAŻONE firmy Primavika, które zawiera 99% migdałów i sól morską, bez glutenu. Informacja dla alergików – zawiera: migdały, może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i sezam. Tłuszcz z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego. Niestety nie udało mi się go zakupić.
Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz