/scroll down to English verson/
3 jajka
2 łyżki cukru
szczypta soli
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
100 g bezglutenowej mąki gryczanej
250 g bezglutenowej pełnoziarnistej mąki owsianej
2 łyżki ziaren aramantusa
3 łyżki oliwy
Jajka roztrzep z mlekiem, wodą i oliwą, dodaj cukier i sól, wymieszaj. Przesianą mąkę dodaj do jajek z mlekiem, dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Smaż małe placki na oliwie.
3 eggs
2 tablespoons sugar
a pinch of salt
250 ml milk
250 ml sparkling water
100 g gluten-free buckwheat flour
250 g gluten-free wholemeal oat flour
2 tablespoons aramanthus seeds
3 tablespoons olive oil
Beat eggs with milk, water and olive oil, add sugar and salt, mix. Add sifted flour to eggs and milk, mix thoroughly and set aside for 30 minutes. Fry small pancakes in oil.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz