Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 25 listopada 2018

Jajeczna zapiekanka z brokułem i serem feta. Egg casserole with broccoli and feta.




4 porcje
9 jajek
80 ml wody
1 brokuł
170 g sera feta
3/4 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczka zmielonego pieprzu

naczynie do zapiekania 17x28 cm

Brokuł podziel na różyczki, ugotuj do miękkości, około 5 minut od zagotowania wody. Odcedź i przelej zimną wodą.
W misce wymieszaj jajka z wodą, solą, wędzoną papryką i pieprzem.
Przenieś brokuł do naczynia, zalej masą jajeczną i posyp pokruszonym serem feta.
Piecz w nagrzanym do 190 - 195 stopni Celsjusza piekarniku, bez termoobiegu, około 20 - 30 minut do suchego patyczka.
Podawaj na ciepło lub zimne.

4 servings
9 eggs
80 ml water
1 broccoli (500 g)
170 g feta cheese
3/4 teaspoon smoked pepper powder
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon ground pepper

a baking dish 17x28 cm
 


Broccoli split into florets, cook until tender, about 5 minutes after boiling water. Drain and rinse with cold water.
In a bowl, mix eggs with water, salt, smoked paprika and pepper.
Transfer the broccoli to the dish, pour over the egg mass and sprinkle with crumbled feta cheese.

Bake in preheated oven to 190 - 195 degrees Celsius, without air flow, about 20 - 30 minutes to dry stick.
Serve warm or cold.


 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz