Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

sobota, 1 sierpnia 2015

Pizza z pesto, łososiem, dynią, serem i czerwoną cebulą. Pizza with pesto, salmon, pumpkin, cheese and red onion.



Ta pizza to był eksperyment, łosoś i pesto na pewno te smaki pasują do siebie. Moim zdaniem każde danie powinno zawierać warzywo, dodałam więc dynie. A posypanie upieczonej pizzy kiełkami rzodkiewki dodało pikanterii daniu.

(scroll down to the English version)  
ciasto na bezglutenową pizzę przepis tutaj  
5 łyżeczek pesto bazyliowego przepis tutaj
160 g obranej dyni, pokrojona w dużą kostkę
200 g wędzonego na zimno łososia lub usmażonego, pokrojony w plastry
80 - 100 g żółtego sera 
1/3 czerwonej cebuli, pokrojona w kliny (piórka)
oliwa 
świeżo zmielony pieprz
kiełki rzodkiewki do posypania

Ciasto na pizzę rozwałkuj formując koło. Rozsmaruj pesto na pizzy, zostawiając na brzegu pasmo ciasta nieposmarowane pastą o szerokości pół cm. Ułóż kawałki dyni i posyp startym serem. Połóż plastry łososia. Posmaruj brzeg pizzy oliwą. Dopraw pieprzem. Piecz pizzę w nagrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Po 12 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 160 stopni, posyp czerwoną cebulą i piecz pizzę jeszcze 15 minut. Przed podaniem posyp kiełkami rzodkiewki.
 

LINK: Moje pomysły na pizzę. My pizza recipe roundup. 


This pizza was an experiment, salmon and pesto certainly their flavors fit together. In my opinion each dish should contain vegetables, so I added pumpkins. A sprinkling the baked pizza with radish sprouts gave piquancy of dish.

gluten-free pizza dough recipe here
5 teaspoons of basil pesto recipe here
160 g of peeled pumpkin, cut into large cubes
200 g of cold-smoked salmon or fried, cut into slices
80 - 100 g of cheese
1/3 red onion, cut into wedges (pen)
oil

freshly ground pepper
radish sprouts or parsley for sprinkling  

Roll out the pizza dough to form a circle. Spread the dough with basil pesto, leaving the ungreased band (0.5 cm) at the edge of the dough. Place pumpkin pieces and sprinkle with grated cheese. Put salmon slicesGrease the edge of the pizza with olive oil. Season with pepper. Bake pizza in preheated oven to 200 degrees Celsius with air flow. After 12 minutes, reduce the baking temperature to 160 degrees, sprinkle red onion and bake the pizza 15 minutes more. Before serving, sprinkle with radish sprouts.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz