Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 4 września 2014

Sałatka z kurczakiem i grejpfrutem. Chicken grapefruit salad.



Dla 2 osób.
90 mix sałat z rukolą
1 + 1/2 grejpfrut
350 g mięsa z kurczaka
3 łyżki pestek dyni
sól

Musztardowo - grejpfrutowy dressing
sok z 1/2 grejpfruta
2 łyżki oliwy
3/4 łyżki musztardy bezglutenowej, łagodna
3/4 łyżki miodu
świeżo zmielony pieprz
sól, opcjonalnie

Przygotuj dressing. Wyciśnij sok z 1/2 grejpfruta. Dodaj do soku oliwę, musztardę i miód. Wszystko dokładnie wymieszaj, by uzyskać gładki sos. Dopraw pieprzem.
Sałatę umyj, osusz i przełóż na talerze. Obierz grejpfruta i pokrój na duże kawałki. Kurczaka ugotuj w małej ilości wody z szczyptą soli,około 10 minut. Ugotowanego kurczak pokrój na kawałki, połóż na sałatę. Dodaj grejpfruta i posyp pestkami dyni. Polej dressingiem. Zużyłam 3/4 ilości przygotowanego dressingu.


For 2 people.
80 g lettuce mix

1 + 1/2 grapefruit
350 g chicken meat
3 tablespoons of pumpkin seeds
salt 

 
Mustard - grapefruit dressing
juice of half a grapefruit
2 tablespoons of oil
3/4 tablespoons of gluten-free mustard
3/4 tablespoons of honey
freshly ground pepper
salt, optionally

Prepare the dressing. Squeeze the juice of half a grapefruit. Add olive oil, mustard and honey
to juice. Mix all well to obtain a smooth sauce. Season with pepper.
Wash lettuce, dry and place on the plates. Peel grapefruit and cut into large pieces. Cook  chicken meat in water with pinch of salt, about 10 minutes. Cut chicken into pieces, put it on the salad. Add grapefruit and sprinkle with pumpkin seeds. Pour dressing. I used 3/4 amount of the prepared dressing.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz