/scroll down to English version/
5 porcji
400 g kurczaka
przyprawa do kurczaka
1 brokuł
1 ogórek zielony
1 por, biała część
170 g kukurydzy z puszki
1 opakowanie sera feta
2 - 3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
płatki migdałów
Kurczaka pokrój w kawałki, dopraw przyprawą do kurczaka. Podsmaż na oleju.
Brokuł ugotuj, 15 minut. Podziel na cząstki.
Zielony ogórek obierz, pokrój w plasterki i na połówki. Por pokrój w plasterki. Ser feta pokrój w kostkę.
Majonez wymieszaj z jogurtem. W misce wymieszaj brokuł, kukurydzę, por, kurczaka, ser feta z sosem majonezowo-jogurtowym. Dopraw solą i pieprzem.
Płatki migdałów podrumień na sucho na ogniu. Posyp sałatkę płatkami migdałów.
5 servings
400 g of chicken
chicken spice
1 broccoli
1 green cucumber
1 leek, white part
170 g canned corn
1 packet of feta cheese
2 - 3 tablespoons of mayonnaise
2 tablespoons of natural yogurt
salt, pepper to taste
almond flakes
Cut chicken into pieces, season with chicken seasoning. Fry in oil.
Cook broccoli, 15 minutes. Divide into pieces.
Peel green cucumber, cut into slices and halves. Cut leek into slices. Dice feta cheese.
Mix mayonnaise with yogurt. In a bowl, mix broccoli, corn, leek, chicken, feta cheese with mayonnaise and yogurt sauce. Season with salt and pepper.
Roast almond flakes on the fire. Sprinkle the salad with almond flakes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz