Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 27 stycznia 2022

Serniczki na zimno z gruszką. Cold cheesecakes with pear.

 



/scroll down to English version/


7 porcji
1 kg sera na sernik
2 galaretki bezbarwne winogronowe
600 ml gorącej wody
300 ml kremówki
120 g cukru pudru

3 gruszki
1 galaretka gruszkowa
400 ml gorącej wody

Galaretki zalej gorącą wodą, dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia.
Ubij kremówkę na sztywno. Ser zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj ubitą śmietanę i wymieszaj. Na koniec dodaj tężejącą galaretkę i wymieszaj dokładnie. Przełóż do szklaneczek.
Galaretkę gruszkową zalej gorącą wodą, wymieszaj i odstaw do zatężenia.
Gruszki obierz, pokrój w kostkę, umieść na masie serowej, zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.

7 servings
1 kg of cheese for the cheesecake 
2 colorless grape jellies
600 ml of hot water
300 ml of whipping cream/heavy cream
120 g of icing sugar

3 pears
1 pear jelly
400 ml of hot water

Pour jelly with hot water, mix thoroughly until dissolved. Set aside to cool.
Whip the heavy cream until stiff. Mix the cheese with icing sugar, add the whipped cream and mix. Finally, add the firming/thickening jelly and mix thoroughly. Transfer to glasses.
Pour pear jelly with hot water, mix and set aside to concentrate/thicken.
Peel the pears, dice them, put them on the cheese, pour over the thickening jelly and put in the fridge for a minimum of 2 hours.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz