Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

sobota, 20 października 2018

Sałatka z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem. Tuna Pickled Cucumber Salad.


/scroll down to the English version/
4 porcje
250 g czerwonej fasoli z puszki
200 - 220 g kukurydzy z puszki
170 g tuńczyka w sosie własnym z puszki, netto
1 mała czerwona papryka, pokrojona w kostkę
2 - 3 kiszone ogórki, w zależności od wielkości, pokrojone w kostkę
3 łyżki majonezu
ostra i słodka papryka do smaku
ziołowy pieprz doi smaku

W misce umieść czerwona fasolę, kukurydzę, tyńczyka, czerwona paprykę i kiszone ogórki. Dopraw słodką i ostrą papryką oraz ziołowym pieprzem. Wymieszaj. Dodaj majonez i ponownie delikatnie wymieszaj.

250 g canned red beans
200 - 220 g canned corn
170 g canned tuna in a sauce, net
1 small red pepper, diced
2 - 3 pickled cucumbers (in salt), depending on their size, diced
3 tablespoons mayonnaise
hot and sweet paprika to taste
herbal pepper to taste

In the bowl put red beans, corn, tuna, red peppers and pickled cucumbers. Season with sweet and hot paprika and herbal pepper. Mix. Add mayonnaise and mix gently again.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz