Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 30 sierpnia 2018

Sałatka z awokado i tuńczyka. Avocado tuna salad.


/scroll down to the English version/
2 porcje
2 dojrzałe awokado, pokrojone w kostkę
240 g tuńczyka bez zalewy (tuńczyk w sosie własnym)
1/2 czerwonej cebuli, pokrojona w cienkie kliny
1 średni ogórek, obrany, pokrojony w plastry i ćwiartki
5 gałązek natki pietruszki, posiekana

dressing
2 łyżki oliwy z oliwek
1 1/2 łyżki soku z cytryny
szczypta soli
pieprz do smaku

W misce wymieszaj tuńczyka, czerwoną cebulę, ogórek i natkę pietruszki. W drugiej misce wymieszaj awokado i dressing. Dodaj awokado do tuńczyka i delikatnie wymieszaj. Serwuj natychmiast.

2 servings
2 ripe avocados, diced
240 g tuna without sauce (canned tuna in the own sauce)
1/2 red onion, cut into thin wedges
1 medium cucumber, peeled, cut into slices and quarters
5 sprigs of parsley, chopped

dressing
2 tablespoons of olive oil
1 1/2 tablespoons of lemon juice
pinch of salt
pepper to taste


In a bowl, mix the tuna, red onion, cucumber and parsley. In a second bowl, mix avocado and dressing. Add the avocado to the tuna and gently stir. Serve immediately.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz