Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
środa, 22 czerwca 2016
Cughetti bolognese (bez zbóż, bez pomidorów). Zughetti bolognese (without grain, without tomatoes).
Dzisiaj przepis na spaghetti bolognese bez makaronu i pomidorów (dozwolone na protokole autoimmunologicznym). Wyszło bardzo smaczne. Na klasyczne spaghetti bolognese zapraszam tutaj: http://.../moje-spaghetti-bolognese-my-spaghetti.html
3 porcje
400 g mięsa mielonego
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1/2 cebuli, pokrojona w drobną kostkę
1 - 2 łyżeczki suszonego oregano
2 łodygi selera naciowego, pokrojony w drobną kostkę
1 marchewka, starta na dużych oczkach
300 ml bulionu warzywnego bezglutenowego (300 ml gorącej wody + 2 łyżeczki bulionu w proszku)
pieprz i sól
oliwa do smażenia
800 g cukinii, starta jak makaron spaghetti
Na oliwie podsmaż czosnek i cebulkę, dodaj mięso i smaż około 10 minut. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Dodaj marchewkę, seler i bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj. Wszystko duś pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Potem dodaj cukinię, wymieszaj i gotuj kolejne 7 minut. Podawaj natychmiast.
Polecam:
Today, the recipe for spaghetti bolognese no pasta and no tomatoes (permitted on autoimmune protocol). You find classic spaghetti bolognese here:
http://.../moje-spaghetti-bolognese-my-spaghetti.html
3 servings
400 grams of minced meat
1 large clove of garlic, finely chopped
1/2 onion, cut into small cubes
1 - 2 teaspoons of dried oregano
2 stalk of celery, cut into small cubes
1 carrot, grated using large mesh
300 ml of vegetable gluten-free broth (300 ml of hot water + 2 teaspoon of bouillon powder)
pepper and salt
oil for frying
800 g zucchini, grated like spaghetti pasta (zoodles)
Fry garlic and onion in olive oil, add meat and fry about 10 minutes. Season with salt, pepper and oregano. Add carrots, celery and gluten-free vegetable broth. Mix thoroughly. Everything simmer, covered, over low heat for about 40 minutes. After add zucchini and cook 7 minutes more. Serve immediately.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz