Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
piątek, 1 kwietnia 2016
Sałatka z wątróbką kurzą. Salad with chicken liver.
2 porcje
500 g wątróbki kurzej
2 małe pomarańcze
1 duży koper włoski
80 g miksu sałat
oliwa do smażenia
sól
Wątróbkę umyj i osusz. Smaż na oliwie około 10 minut. Dopraw solą pod koniec smażenia. Koper włoski pokrój w plastry, smaż na małym ogniu około 10 minut, dopraw solą. Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Sałatę wymieszaj z usmażoną wątróbką, koprem włoskim i pomarańczą. Przełóż na talerze.
2 servings
500 g of chicken liver
2 small oranges
1 large fennel
80 g of lettuce mix
oil for frying
salt
Wash liver and dry. Fry in olive oil for about 10 minutes. Season liver with salt at the end of frying. Cut fennel into slices, fry over low heat about 10 minutes, season with salt. Peel orange and divide into segments. Mix lettuce with fried liver, fennel and orange. Transfer to plates.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz