Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

wtorek, 6 października 2015

Bezglutenowa szarlotka jaglana z wiśniami. Gluten-free millet apple pie with sour cherries.



bez jajek, bez cukru, bez mleka, bez glutenu

350 g nieugotowanej kaszy jaglanej
6 jabłek
120 g suszonych daktyli, bez pestek
1 dojrzały banan
120 ml wody
200 g  mrożonych wiśni, bez pestek tortownica o średnicy 22 cm

Daktyle i banana z wodą zmiksuj blenderem. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kaszę jaglaną połącz z zmiksowanymi daktylami i jabłkami, dokładnie wymieszaj. 1/3 część ciasta przełóż do tortownicy wyłożonej pergaminem, ułóż wiśnie i na to resztę ciasta. Piecz szarlotkę w temperaturze 180 stopni Celsjusza (z teromoobiegiem) przez 60 minut. Najsmaczniejsza podawana na ciepło. 

no eggs, no sugar, no milk, no gluten

350 g of uncooked millet
6 apples
120 g of dried dates, without seeds
1 ripe banana
120 ml of water
200 g
of frozen sour cherries, pitted

springform pan, diameter 22 cm

Blend dates and banana with water. Peel apples, grate using large mesh. Connect millet with blended dates and apples, mix thoroughly. 1/3 amount of the dough put in the springform pan lined with parchment paper, place the cherries and the rest of the dough. Bake an apple pie at a temperature of 180 degrees Celsius (with air flow) for 60 minutes. The cake is the most delicious served warm.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz