Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

piątek, 5 czerwca 2015

Pesto kalarepowo - szpinakowe. Kohlrabi spinach pesto.


12 dużych liści kalarepy
80 g szpinaku
75 g migdałów

1 duży ząbek czosnku  
70 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki drobno startego sera parmezan lub mieszanki serów twardych

Liście kalarepy zalej gorącą wodą. Po 3 minutach wyjmij z wody i osusz papierowym ręcznikiem. Liście szpinaku i kalarepy posiekaj. Posiekaj także migdały i czosnek. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Przechowuj pesto w zamkniętym słoiku, w lodówce.

12 large leaves of kohlrabi

80 g spinach
75 g of almonds
1 large clove of garlic
70 ml of extra virgin oil

2 tablespoons of lemon juice
3 tablespoons of finely grated Parmesan cheese 


Pour hot water over leaves of kohlrabi. After 3 minutes remove leaves from water and dry with paper towel. Chop leaves of kohlrabi and spinach. Also chop almonds and garlic. Place all ingredients in a blender and blend. Store pesto in a closed jar in the fridge.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz