Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

wtorek, 2 czerwca 2015

Deser: truskawki z masłem orzechowym. Dessert: strawberries with peanut butter.



2 porcje, bardzo duże
500 g truskawek

2 łyżki masła orzechowego bez soli i bez cukru, firma Primavika
100 g sera mascarpone
100 g jogurtu greckiego

truskawki do dekoracji

Truskawki umyj, obierz i włóż na godzinę do zamrażalki. Mascarpone wymieszaj dokładnie z jogurtem i masłem orzechowym. Truskawki zmiksuj w blenderze, przełóż do pucharków. Na wierzch płóż delikatnie masę z masłem orzechowym. Udekoruj truskawkami.

2 servings, hudge
500 g of strawberries

2 tablespoons of peanut butter, without salt and sugar, the
Primavika company
100 g of mascarpone cheese
100 g of Greek yoghurt

strawberries for decoration


Wash strawberries, peel and place in the freezer for an hour. Mix mascarpone thoroughly with yoghurt and peanut butter. Strawberries blend in a blender, put into the cups. On top place gently the peanut butter mass. Decorate a dessert with the strawberries.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz