Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 21 maja 2015

Pesto kalarepowo - bazyliowe. Kohlrabi Basil Pesto.


6 gałązek bazylii
8 dużych liści kalarepy
50 g migdałów
1 duży ząbek czosnku
30 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki drobno startego sera parmezan lub mieszanki serów twardych

Liście kalarepy zalej gorącą wodą. Po 3 minutach wyjmij z wody i osusz papierowym ręcznikiem. Liście bazylii i kalarepy posiekaj. Posiekaj także migdały i czosnek. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Przechowuj pesto w zamkniętym słoiku, w lodówce.

6 sprigs of basil
8 large leaves of kohlrabi
50 g of almonds
1 large clove of garlic
30 ml of extra virgin oil
2 tablespoons of finely grated Parmesan cheese 


Pour hot water over leaves of kohlrabi. After 3 minutes remove leaves from water and dry with paper towel. Chop leaves of kohlrabi and basil. Also chop almonds and garlic. Place all ingredients in a blender and blend. Store pesto in a closed jar in the fridge.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz