Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 12 kwietnia 2015

Zapiekane jajka z szynką Szwarcwaldzką i rukolą. Baked eggs with Black Forest ham and arugula.

2 porcje
4 plastry szynki Szwarcwaldzkiej bezglutenowej lub bekonu
4 jajka
2 małe garście rukoli lub szpinaku
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz do smaku
oliwa
 

Foremki do zapiekania wysmaruj oliwą z oliwek, wyłóż plastrami szynki. Na dno foremki połóż kilka listków rukoli, na to 1 łyżeczkę ketchupu i wbij na to dwa jajka, uważając by nie rozbić żółtka. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika do 200 C bez termoobiegu i piecz przez około 20 - 25 minut. Upieczone jajka można posypać posiekanym szczypiorkiem.


2 servings
4 slices of gluten-free Black Forest ham or bacon  

4 eggs
small handfuls of arugula or spinach
1 tablespoon of ketchup
salt and pepper to taste
oil 

Grease baking molds with oil. At the bottom of the mold and sides put slices of ham, then put a few leaves of arugula, 1 teaspoon of  ketchup and break gently two eggs (be careful not break the yolk). Season with salt and pepper. Put the molds in the preheated oven to 200 C without air flow and bake for about 20 - 25 minutes. You can sprinkle baked eggs with chopped chives.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz