Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 12 kwietnia 2015

Warstwowa sałatka z imbirowym dressingiem. Layered salad with ginger dressing.


3 porcje
1 ogórek lub pół melona, obrany
1 mango (kupione na promocji)
1 awokado, obrane
100 g wędzonego pstrąga
1/2 czerwonej cebuli

Imbirowy dressing
3/4 łyżka startego imbiru
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
szczypta pieprzu cayenne 

metalowe pierścienie do formowania sałatki
3 łyżki soku z cytryny + 6 łyżek wody

Wszystkie składniki dressingu połącz i dokładnie wymieszaj. Ogórek, mango i awokado pokrój w kostkę (0,5 cm). Awokado umieść w mieszaninie wody i cytryny by nie ściemniało. Po 5 minutach odcedź. Cebulę drobno posiekaj. Pstrąga pokrój w kostkę. Układaj warstwy: ogórek, mango, awokado, polej dressingiem imbirowym, pstrąg i na wierzchu cebulka.

3 servings
1 cucumber or half of melon, peeled
1 mango
1 avocado, peeled
100 g of smoked trout
1/2 red onion

 
Ginger dressing
3/4 tablespoon of grated ginger
tablespoons of virgin oil
2 tablespoons of lemon juice
1 tablespoon of honey
pinch of cayenne pepper


metal rings to forming a salad
3 tablespoons of lemon juice + 6 tablespoons of water

 
Combine all dressing ingredients and mix thoroughly. Cucumber, mango and avocado cut into cubes (0.5 cm). Place a
vocado in a mixture of water and lemon to don't darkened. After 5 minutes, drain. Finely chop the onion. Cut trout into cubes. Place the layers: cucumber, mango, avocado, pour ginger dressing, trout, and on top onion.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz