Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
wtorek, 3 lutego 2015
Smoothie z jarmużem i owocami lasu. Kale Forest Berry Smoothie.
2 porcje
200 g mrożonych owocu lasu (jagoda, żurawina, jeżyna, malina)
40 g świeżego jarmużu
150 g jogurtu greckiego lub mleka migdałowego
100 ml wody mineralnej
3 - 4 łyżki granoli bezglutenowej, przepis - link tutaj
2 łyżki miodu lub syropu z agawy
Jarmuż umyj, usuń twarde łodygi, liście podziel na części. W blenderze umieść zmrożone owoce, jogurt i wodę, jarmuż i miód oraz granolę. Wszystko zmiksuj. Podawaj świeżo przygotowane. Smoothie możesz umieścić w słoiczku i zabrać na lunch do pracy.
2 servings
200 g of frozen forest fruit (blueberry, cranberry, blackberry, raspberry)
40 g of fresh kale
150 g of Greek yogurt or almond milk
100 ml of water
3 - 4 tablespoons of gluten-free granola, recipe - link here
2 tablespoons of honey or agave syrup
Wash kale, remove tough stalks, split leaves into parts. In a blender place the frozen fruit, yogurt and water, kale, honey and granola. Blend all ingredients. Serve smoothie freshly prepared.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz