Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
niedziela, 15 lutego 2015
Sałatka makaronowa z rybą, pomidorami papryką. Pasta salad with fish, tomatoes and bell pepper.
200 g bezglutenowego makaronu ryżowego muszelki
1 duża zielona papryka, pokrojone w paski
4 średniej wielkości pomidory pokrojone w dużą kostkę
300 g szprota w oliwie z puszki, w oryginale tuńczyk
12 - 15 czarnych oliwek, połówki, opcjonalnie
1 szalotka, pokrojona w drobna kostkę
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Dressing
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu bezglutenowego
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki oliwy z puszki rybnej
pieprz do smaku
szczypta pieprzu cayenne
szczypiorek do dekoracji
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj dokładnie. Dopraw pieprzem i papryką. Rybę wyjmij z oleju, podziel na części. W misce umieść paprykę, pomidory, rybę, oliwki, szalotkę i posiekany szczypiorek, wymieszaj. Makaron ugotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli i łyżką oliwy. Odcedź. Dodaj do warzyw ugotowany makaron i dressing,delikatnie wymieszaj wszystko. Posyp szczypiorkiem. Podawaj po dwóch godzinach od przygotowania.
200 g of gluten-free rice pasta shells
1 large green bell pepper, cut into strips
4 medium sized tomatoes, cut into large cubes
300 g of sprat fish in oil canned, in the original tuna
12 - 15 black olives, halves, optionally
1 shallot, cut into small cubes
2 tablespoons of chopped chives
Dressing
2 tablespoons of Greek yogurt
2 tablespoons of mayonnaise gluten-free
1 tablespoon of ketchup
1 teaspoon of tomato paste
2 tablespoons of olive from fish can
pepper to taste
pinch of cayenne pepper
chives for decoration
Combine all dressing ingredients and mix thoroughly. Season with pepper and paprika. Remove fish from oil, divide into parts. In a bowl, place the pepper, tomatoes, fish, olives, shallots and chopped chives, mix. Cook the pasta in the water with two pinches of salt and a spoon of olive oil. Drain off. Add the cooked pasta and the dressind to vegetables, gently mix everything. Sprinkle with chives. Serve after two hours.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz