Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 14 grudnia 2014

Pizza z pieczarkami i awokado. Gluten-free Pizza with mushrooms and avocado.



1 duża pizza (scroll down to the English version)
ciasto na bezglutenową pizzę przepis tutaj
3 - 4 łyżki pasty pomidorowo paprykowej, przepis tutaj
100 g pieczarek, pokrojone w cienkie plastry
200 g żółtego sera
1 awokado, obrane, pokrojone w kostkę (możesz zastąpić np. selerem naciowym)
sok z 1/2 cytryny
oliwa

Ciasto na pizzę rozwałkuj formując koło. Posmaruj pizzę pastą pomidorowo paprykową, zostawiając na brzegu pasmo ciasta nieposmarowane pastą o szerokości 1 cm. Posyp startym serem (odrobinę zostaw do posypania na końcu), połóż pieczarki. Posmaruj brzeg pizzy oliwą. Piecz pizzę w nagrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz pizzę jeszcze 20 minut. 10 minut przed końcem wyjmij pizzę z piekarnika, posyp awokado pokrojone w kostkę, posyp resztą sera i piecz jeszcze 10 minut.


Moje pomysły na pizzę. My pizza recipe roundup

1 large pizza:
gluten-free pizza dough recipe here
3 - 4 tablespoons pepper tomato paste, recipe here
100 g mushrooms, cut into thin slices
200 g of cheese
1 avocado, peeled, diced
lemon juice
oil

Roll out the pizza dough to form a circle. Spread the dough with the tomato pepper paste, leaving the ungreased band (1 cm) at the edge of the dough. Sprinkle with grated cheese, put the mushrooms.
Grease the edge of the pizza with olive oil. Bake pizza in preheated oven to 200 degrees Celsius with air flow. After 10 minutes, reduce the baking temperature to 180 degrees and bake the pizza 20 minutes more. 10 minutes before the end, remove the pizza from oven, sprinkle pizza with diced avocado, sprinkle with the rest of the cheese and bake 10 more minutes.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz