Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

środa, 30 lipca 2014

Zupa grzybowa. Mushroom soup.


/scroll down to English version/
Porcja dla dwóch osób.
2 ziemniaki
1 marchew
1 łodyga selera naciowego
1 pietruszka
6 - 7 grzybów (400 g mrożonych)
100 ml śmietany
20 g suszonych grzybów borowików
1 łyżka bulionu bezglutenowego Swiss Vegetable Bouillon Powder
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
 

Grzyby suszone zalej niewielką ilością gorącej wody i odstaw na pół godziny by namoczyły się. Warzywa i grzyby umyj, obierz i pokrój na kawałki. Umieść w garnku warzywa, grzyby, namoczone suszone grzyby borowiki, zalej około 800 ml wody. Gotuj około 30  minut, potem dodaj bulion w proszku i śmietanę, gotuj na małym ogniu około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp posiekaną natką pietruszki.

2 servings
2 potatoes
1 carrot
1 stalk of celery 
1 parsley 
6 - 7 mushrooms (400 g frozen)
100 ml of cream
20 g of dried porcini mushrooms
1 tablespoon of
gluten-free broth Vegetable Bouillon Powder Swiss
parsley
salt, pepper

Pour dried mushrooms a small amount of hot water and soak for half an hour.
Wash and peel the vegetables and the mushrooms, then cut into pieces. Place the vegetables, mushrooms, soaked porcini mushrooms in a saucepan and pour 1000 ml of water. Cook the soup about 30 minutes, then add the gluten-free bouillon powder and cream, cook over low heat for about 5 minutes. Season with salt and pepper to taste and serve the soup sprinkled with chopped parsley

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz