Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

środa, 30 lipca 2014

Wiosenna sałatka. Spring salad.


6 - 7 średnich młodych ziemniaków (scroll down to the English version)
8 rzodkiewek
½ czerwonej cebuli
6 jajek
1 średni ogórek
2 garście mixu sałat
½ pęczka szczypiorku
 

Dip:
2 łyżeczki majonezu bezglutenowego
5 - 6 łyżeczek mleka kokosowego
pieprz

Ziemniaki ugotuj nieobrane w lekko osolonej wodzie. Odcedź, obierz i pokrój w ćwiartki. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ćwiartki. Rzodkiewki pokrój w ćwiartki, czerwoną cebulę pokrój w piórka, posiekaj szczypiorek, ogórek pokrój w plasterki, sałatę postrzęp na kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj i połącz z dipem.


6 - 7 medium young potatoes
8 radishes
½ red onion
6 eggs
1 medium cucumber
2 handfuls of mixed lettuce
½ bunch of chives

Dip:
2 teaspoons mayonnaise gluten-free
5 - 6 teaspoons of coconut milk
pepper

Cook unpeeled potatoes in lightly salted water. Drain, peel and cut into quarters. Cook hard-boiled eggs, cut into quarters. Cut radishes into quarters, cut red onion into feather (strips), chop the chives, cut cucumber into slices, shred lettuce into pieces. Mix all ingredients and combine with a dip.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz