Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

środa, 30 lipca 2014

Pizza z potrójnym serem. Three cheeses shrimp pizza.


/scroll down to English version/
2 spody do pizzy bezglutenowe* o średnicy 18 - 20 cm lub ciasto na pizzę bezglutenową (przepis tutaj)
200 g krewetek koktajlowych
80 g startego żółtego sera gouda lub dowolny inny żółty ser
80 g startego sera mozzarella
60 g sera camembert pokrojony w drobną kostkę
kawałek czerwonej cebuli pokrojony w piórka (paski)
ząbek czosnku rozgnieciony
ostra papryka w proszku
2 łyżki oliwy z oliwek.



*firmy produkujące produkty ze znakiem przekreślonego kłosa


Spody od pizzy wysmaruj oliwą, posyp czosnkiem, połóż sery kolejno jeden na drugim: gouda, mozzarella i camembert. Sery ułóż na spodzie pizzy zostawiając 1 cm okrąg na zewnątrz nie pokryty serem, po roztopieniu pokryją całą powierzchnię. Na samym wierzchu połóż krewetki i czerwoną cebulę. Wstaw do nagrzanego do 180 - 190 stopni C piekarnika i piecz 20 minut. Gotową pizzę posyp delikatnie ostrą papryką. Podawaj gorącą pizzę. Smacznego.


2 gluten-free pizza (Glutenex or Shar) with a diameter of 18 - 20 cm or gluten-free pizza dough (recipe here)
200 g cocktail
shrimp
80 g grated gouda cheese or any other cheese
80 g grated mozzarella cheese
60 g camembert cheese cut into small cubes
1/4 red onion cut in pen (bars)
clove garlic, crushed
hot pepper powder
2 tablespoons olive oil.

Smear pizza dough with olive oil, sprinkle with garlic, put cheese one by one in sequence: gouda, mozzarella and camembert. Place the cheese on the pizza dough leaving 1 cm
not covered strip of dough with cheese outside, after melting cheese cover the entire surface of pizza. At the top put shrimp and red onion. Put pizza into preheated to 180 - 190 ° C oven and bake 20 minutes. Sprinkle
gently baked pizza with hot peppers powder. Serve pizza hot. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz