Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 28 lipca 2014

Pstrąg z warzywami i puree z groszku. Trout with vegetables and mashed peas (with wasabi).


2 świeże pstrągi
1 cytryna
1 cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, świeżo zmielony pieprz
oliwa

Wypatroszone pstrągi myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Rybę z zewnątrz i od środka posypujemy solą i pieprzem. Paprykę i cebulę kroimy w paski, cytrynę kroimy w plastry. Na papierze do pieczenia umieszczamy pokrojone w paski papryki na to układamy pstrąga, do środka pstrąga wkładamy trzy plastry cytryny. Rybę posypujemy cebulą i skrapiamy oliwą z oliwek. Zwijamy papier tak aby ryba została zamknięta jak w sakiewce. Wstawiamy rybę do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy przez 25 minut. Po upieczeniu rybę i warzywa przekładamy na talerz, posypujemy rybę natką pietruszki.

Puree z groszku
300 g mrożonego groszku
3 ziemniaki
2 łyżki masła

sól, pieprz
1/3 łyżeczki wasabi

Ziemniaki obrać, pokroić w kawałki, gotować w osolonej wodzie, aż będą prawie miękkie. Dorzucić mrożony groszek i gotować razem do miękkości. warzywa odcedzić. Dodać masło, wasabi i zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

2 fresh trout 
1 lemon
1 onion
1 red bell pepper 
1 green bell pepper 
1/2 bunch of parsley
 salt and freshly ground pepper
 oil

Wash trout, dry it with a paper towel. Sprinkle fish with salt and pepper. Cut peppers and onions into strips, cut lemon into slices. On a baking sheet, place the peppers cuted into strips, then put trout. Inside trout put three slices of lemon. Sprinkle fish with onion and drizzle olive oil. Roll up the paper and close the fish in peper. Put the fish in the preheated oven to 180 C and bake for 25 minutes. After baking translate the fish and vegetables on the plates, sprinkle the fish with parsley. 

Pea puree 
300 g of frozen peas 
3 potatoes 
2 tablespoons of butter 
1/3 teaspoon of wasabi 
salt and pepper
 
Peel the potatoes, cut into pieces, boil in salted water until they are almost tender. Throw in frozen peas and cook until soft. Drain the vegetables. Add the butter, wasabi and mix everything, season with salt and pepper.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz