Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 28 lipca 2014

Eton mess z truskawkami / malinami. Strawberry / Raspberry eton mess.


/scrol down to English version/
Składniki na 2 porcje:
6 bezów, bezglutenowe około 50 g
200 - 250 g malin lub truskawek
300 ml śmietany kremówki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 śmietan-fix (zagęszczacz do śmietany), może zawierać gluten

Bezy kruszymy na drobne kawałki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem na sztywną pianę. W pucharkach układamy warstwami: śmietanę, owoce, bezy, śmietanę, ponownie owoce i dekorujemy pokruszonymi bezami.

2 servings:
6 meringues, gluten-free about 50 g
200 - 250 g of raspberries or strawberries
300 ml of whipping cream 30%
1 tablespoon of icing sugar
1 creams-fix (
stiffener cream), may contain gluten

Break meringue into small pieces. Whip cream with icing sugar and
stiffener creams. In cups put layers: cream, fruit, meringue, cream, fruit and decorate again crushed meringue.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz