/scroll down to English version/
dla 2 osób
8 - 10 mini marchewek
8 - 10 pomidorków koktajlowych
rozmaryn
oliwa
sół
cukier
1/4 czerwonej cebuli, pokrojona w drobną kostkę
sos
400 - 500 g jogurtu greckiego
2 łyżki soku z limonki
1 płaska łyżeczka bezglutenowego curry
Marchewki umyj, przekrój na pół wzdłuż, przełóż do naczynia do zapiekania. Marchewki posyp lekko cukrem i solą. Na marchewki ułóż pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół, posyp ponownie delikatnie solą i rozmarynem. Wszystko skrop obficie oliwą. Wstaw do piekkarnika nagrzanego do 170 stopni Celcjusza z termoobiegiem i piecz około 30 minut aż marchewki będą miękkie.
W międzyczasie przygotuj sos - jogurt wymieszaj z curry i sokiem zlimonki. Przełóż na talerze rozprowadzając łyżką, posyp posiekaną cebulą. Upieczone marchewki i pomidorki przełóż na sos jogurtowy. Skrop oliwą , która pozostała w naczyniu do zapiekania.
Serves 2
8 - 10 baby carrots
8 - 10 cherry tomatoes
rosemary
olive oil
salt
sugar
1/4 red onion, finely diced
sauce
400 - 500 g Greek yogurt
2 tablespoons lime juice
1 level teaspoon gluten-free curry powder
Wash carrots, cut them in half lengthwise, and place them in a baking dish. Lightly sprinkle the carrots with sugar and salt. Arrange halved cherry tomatoes on top of the carrots, then lightly sprinkle again with salt and rosemary. Drizzle everything generously with olive oil. Bake in a preheated oven at 170°C wit air flow for about 30 minutes, until the carrots are tender.
In the meantime, prepare the sauce - whisk together yogurt, curry powder, and lime juice. Spoon onto plates and sprinkle with chopped onion. Place the roasted carrots and tomatoes over the yogurt sauce. Drizzle with any remaining olive oil in the baking dish.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz