/scroll down to English version/
250 g miksu mąk bezglutenowych
100 g mielonych orzechów laskowych
150 ml mleka kokosowego
100 ml wody
3 jajka
3 łyżki oliwy
2 - 3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
Mąkę i mielone orzechy laskowe wymieszaj z mlekiem, wodą, oliwą, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste jak na naleśniki. Jesli ciasto będzie za gęste, dolej mleka lub wody. Odstaw ciasto na godzinę. Piecz w gofrownicy 3 - 4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Możesz podawać z cukrem pudrem, konfiturą, owocami.
Uwaga! Mleka i wody należy dodać tak by uzyskać gęste ciasto jak na naleśniki.
250 g gluten-free flour mix
100 g ground hazelnuts
150 ml coconut milk
100 ml water
3 eggs
3 tablespoons oil
2-3 tablespoons icing sugar
1 teaspoon gluten-free baking powder
Mix flour and ground hazelnuts with milk, water, oil, icing sugar and baking powder. Dough should be thick like for pancakes. If the dough is too thick, add milk or water. Set dough aside for an hour. Bake in a waffle iron for 3-4 minutes, depending on the power of the device. You can serve with icing sugar, jam, fruit.
Note! The milk and water should be added to obtain a thick dough like for pancakes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz