Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 16 października 2022

Tarta z budyniem i karmelizowanymi gruszkami.Tart with pudding and caramelized pears.






/scroll down to English version/

ciasto kruche
160 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej lub ekstra mieszanka krakowska
100 g bezglutenowej mąki gryczanej
100 g zimnego masła
75 g cukru pudru
szczypta soli
2 jajka

W misce posiekaj masło, dodaj mąki, cukier, sól i jajka. Zagnieć szybko ciasto do połączenia składników. Rozłóż ciasto w foremce i wstaw na godzinę do lodówki

budyń
150 ml mleka kokosowego
600 ml mleka migdałowego
2 bezglutenowe budynie śmietankowe
2 łyżki cukru pudru

150 ml mleka migdałowego wymieszaj z budyniem. Resztę mleka zagotuj z cukrem, dodaj rozrobiony budyń i mieszaj na ogniu aż budyń zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

4 gruszki
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
1 łyżka miodu

Gruszki obierz, usuń gniazda, pokrój w kliny.
Na patelni rozpuść masło z cukrem i miodem, połóż gruszki i smaż aż gruszki lekko skarmelizują. Odstaw do ostygnięcia.

Wyjmij ciasto z lodówki, na ciasto przełóż budyń i piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
Po wyjęciu z piekarnika na budyń ułóż skarmelizowane gruszki, odstaw do ostygnięcia. Wstaw ciasto na 2 - 3 godziny do lodówki, potem podawaj.

shortcrust pastry
160 g of gluten-free corn starch
100 g of gluten-free buckwheat flour
100 g of cold butter
75 g of icing sugar
pinch of salt
2 eggs

In a bowl, chop the butter, add the flour, sugar, salt and eggs. Knead the dough quickly until the ingredients are combined. Spread the dough in a mold and refrigerate for an hour

pudding
150 ml of coconut milk
600 ml of almond milk
2 gluten-free cream puddings
2 tablespoons of icing sugar

Mix 150 ml of almond milk with the pudding. Boil the rest of the milk with sugar, add the mixed pudding and stir over the fire until the pudding thickens. Set aside to cool.

4 pears
1 tablespoon of butter
1 tablespoon of sugar
1 tablespoon of honey

Peel the pears, remove the nests, and cut into wedges. In a frying pan, melt butter with sugar and honey, put the pears and fry until the pears are lightly caramelized. Set aside to cool.

Take cake out of the fridge, put the pudding on the dough and bake the cake for 30 minutes in an oven preheated to 170 degrees Celsius with air flow.
After removing the cake from the oven, place the caramelized pears on the pudding and set aside to cool. Put the cake in the fridge for 2-3 hours, then serve.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz