Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 15 listopada 2020

Deser mojej siostry Grety. My sister Greta's dessert.


Niestety nie jest dla osób z nietolerancją laktozy luk kazeiny.

/scroll down to English version/
10 sztuk
260 g masy krówkowej/kajmakowej w temperaturze pokojowej
500 g sera mascarpone
600 ml śmietany kremówki 30%
120 g białej czekolady

do dekoracji 200 g masy krówkowej
płatki migdałowe

Śmietanę ubij, wymieszaj delikatnie z serem mascarpone i masą kajmakową. Białą czekoladę rozpuść na kapieli wodnej, dodaj do masy z mascarpone, wymieszaj ponownie. 
Resztę masy krówkowej rozpuść na kąpieli wodnej, polej nią szklanki od środka, w których umieścisz deser. Włóż masę z serem mascarpone, posyp płatkami migdałów. 


10 servings 
260 g dulce de leche at room temperature
500 g mascarpone cheese
600 ml heavy cream 30%
120 g white chocolate

for decoration 200 g dulce de leche
almond flakes

Whip cream, gently mix it with the mascarpone cheese and dulce de leche. Melt white chocolate in a water bath, add to the mascarpone mass, mix again.
Dissolve the rest of the dulce de leche in a water bath, pour it over the glasses inside in which you put the dessert. Put the mass with mascarpone cheese, sprinkle the dessert with almond flakes.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz