Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 13 stycznia 2020

Sałatka paprykowa. Paprika (pepper) Salad.


/scroll down to english version/
2 duże czerwone papryki, pokrojone w kostkę
400 g żółtego sera, pokrojony w kostkę
1 puszka kukurydzy, 280 g netto
1/2 dużej czerwonej cebuli, pokrojona w kostkę
3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki cremomajo majonez wegański bez jaje lub majonezu bezglutenowego

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Podawaj po pól godziny.

2 large red peppers, diced
400 g cheese, diced
1 can of corn, 280 g net
1/2 large red onion, diced
3 - 4 tablespoons of chopped parsley
3 tablespoons cremomajo vegan mayonnaise without eggs or gluten-free mayonnaise

Mix all ingredients in a bowl, add mayonnaise, season with salt and pepper, mix again. Serve after half an hour.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz