Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 2 grudnia 2019

Sałatka szwajcarska. Swiss salad.


/scroll down to English version/
4 - 5 porcji
300 g sera gouda
300 g szynki konserwowej
4 kiszone ogórki
1 słoik papryki konserwowej (w occie)
2 - 3 łyżki cremomajo majonez wegański bez jajek lub majonezu bezglutenowego

Ser, szynkę, kiszone ogórki i konserwową paprykę pokrój w cienkie słupki. Przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Podawaj po 15 minutach.


4 - 5 servings
300 g gouda cheese
300 g tinned (canned) ham
4 pickled cucumbers
1 jar of preserved (pickled) paprika (in vinegar)
2 - 3 tablespoons cremomajo vegan mayonnaise without eggs or gluten-free mayonnaise

Cheese, ham, pickled cucumbers and pickled paprika cut into thin bars. Transfer to a bowl, add mayonnaise and mix. Serve after 15 minutes.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz