Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

piątek, 13 września 2019

Mąka z ciecierzycy. Chickpea flour.

Moje ostatnie odkrycie to mąka z ciecierzycy. Mąka z ciecierzycy jest miękka, w przeciwieństwie do mąki ryżowej i z komosy ryżowej, które są twarde. Wypieki z mąki z ciecierzycy są kruche, puszyste. Poniżej pomocny przelicznik.

My latest discovery is chickpea flour. Chickpea flour is soft, unlike rice flour and quinoa, which are hard. Chickpea flour pastries are short and fluffy. A helpful converter below.


Mąka / Flour
250 ml (1 cup)
grams
Przelicznik dla mąki z ciecierzycy / Chickpea Flour Conventer
ryżowa / rice flour
190
0.68
skrobia kukurydzina / corn starch
150
0.87
gryczana / buckwheat flour
150
0.87
komosa ryżowa / quinoa flour
190
0.68
migdałowa / almand flour
140
0.93
aramantus / amaranth flour
175
0.74
skrobia ziemniaczana / potato starch
240
0.54
mąka kasztanowa / chestnut flour
140 - 160
0.93 – 0.81
skrobia z tapioki / tapioca starch
180
0.72
ciecierzyca / chickpea flour
130
1.0

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz