Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
niedziela, 8 lipca 2018
Sałatka gyros. Gyros salad.
1/2 sałaty lodowej
2 piersi z kurczaka (450 g)
200- 220 g kukurydzy z puszki
5 konserwowych ogórków w occie
1/2 cebuli
1 paczka przyprawy gyros bez glutaminianu sodu (30 g) (sól, czosnek, kolendra, gorczyca, słodka papryka, cukier, kozieradka, chilli, rozmarn, oregano, tymianek, pieprz)
3 łyżki oliwy
sos:
3 łyżki ketchupu bezglutenowego
3 łyżki majonezu bezglutenowego
1 duży ząbek czosnku
Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros i polać 3 łyżkami oliwy, wymieszać i pozostawić na pół godziny. Potem usmażyć na patelni. Gdy kurczak przestygnie przełożyć do miski. Sałatę pokroić, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać salatę, ogórki, cebulę i kukurydzę oraz sos. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe.
1/2 iceberg lettuce
2 chicken breasts (450 g)
200- 220 g canned corn
5 pickled cucumbers in vinegar
1/2 onion
1 package of gyros spices without MSG (30 g) (salt, garlic, coriander, mustard, sweet paprika, sugar, fenugreek, chilli, rosemary, oregano, thyme, pepper)
3 tablespoons oil
sauce:
3 tablespoons gluten-free ketchup
3 tablespoons gluten-free mayonnaise
1 large clove of garlic
Cut chicken into cubes, sprinkle with gyros spice and pour 3 tablespoons of olive oil, stir and leave for half an hour. Fry chicken in a pan. Place cold chicken into a bowl. Cut iceberg lettuce, cucumbers and onions into cubes. To meat add lettuce, cucumbers, onions, corn and sauce. Mix all ingredients.
Note: Served on handmade Boleslawiec Polish Pottery
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz