Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
niedziela, 19 lutego 2017
Mus czekoladowy z malinami. Chocolate mousse with raspberries.
2 porcje
300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
100 g mlecznej czekolady
400 g malin
pistacje do dekoracji
Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej. Odstaw do ostygnięcia. Śmietanę ubij na sztywno. Odłóż 4 łyżki ubitej śmietany do dekoracji. Do śmietany dodaj powoli roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszaj. Dodaj 350 g malin i wymieszaj mus czekoladowy. Przełóż do pucharków. Udekoruj bitą śmietaną, malinami i posiekanymi pistacjami.
2 servings
300 ml whipping cream 30% or 36%
100 g milk chocolate
400 g raspberry
pistachios to decorate
Melt chocolate on a water bath. Set aside to cool. Whisk whipping cream to stiff. Leave 4 tablespoons whipped cream for decoration. Add slowly the melted chocolate to the whipped cream and mix gently. Add 350 g raspberries and mix chocolate mousse. Put mousse into cups. Decorate the chocolate mousse with whipped cream, remaining raspberries and chopped pistachios.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń