Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 18 grudnia 2016

Smażony karp i kiszona kapusta z fasolą i grzybami. Fried carp and sour cabbage with bean and porcini mushrooms.


Propozycja na Wieczerzę Wigilijną / The Proposition on Christmas Eve Dinner, Polish tradition (scroll down to the English version)

3 porcje
800 g kiszonej kapusty
pól szklanki (100 g) nieugotowanej fasoli
30 g suszonych borowików, krojone
5 łyżek oliwy
1 mała cebula
pieprz

1 kg karpia, filet, 6 kawałków
sok z cytryny
sól
mąka ryżowa
oliwa do smażenia

Kapusta: Dzień wcześniej umieść suszone grzyby w misce, zalej letnią wodą i odstaw do namoczenia. Tak samo zrób z fasolą. 
Następnego dnia grzyby gotuj w małej ilości wody około 15 - 20 minut. Usuń grzyby z wywaru. Wywar grzybowy pozostaw do kiszonej kapusty. Fasole umieść w garnku,zalej wodą i gotuj 60 minut. Odcedź. Kiszoną kapustę umieść w garnku zalej wodą i gotuj 60 minut. Odcedź.  Na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę aż będzie przezroczysta. Do ugotowanej kapusty dodaj cebulkę z oliwą, grzyby i ugotowaną fasolę oraz 6 łyżek wywaru grzybowego. Dopraw pieprzem. Wszystko wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. 

Karp: Karpia oczyść, dopraw solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na pól godziny. Obtocz karpia w mące ryżowej i smaż na oliwie około 7 - 10 minut. Karpia podawaj z kiszoną kapustą z grzybami i fasolą. 



3 servings
800 g sour cabbage 
half glassful (100 g) of uncooked beans
30 g of dried porcini mushrooms, sliced 
5 tablespoons olive oil 
1 small onion 
pepper

1 kg carp fillet,
6 pieces

lemon juice
salt 
rice flour
oil for frying 

Cabbage: The day before, put the dried mushrooms in bowl, cover with lukewarm water and leave to soak. The same thing do with beans. 
The next day, cook mushrooms in small amount of water about 15 - 20 minutes. Remove the mushrooms from the broth. Leave mushroom decoction for sour cabbage. Beans, place in a saucepan, cover with water and simmer 60 minutes. Drain. Sour cabbage, place in a saucepan, cover with water and cook 60 minutes. Drain. In olive oil fry chopped onion until transparent. For the cooked cabbage, add the onion with olive oil, mushrooms and cooked beans and 6 tablespoons mushroom broth. Season with pepper. Mix all and cook 10 more minutes. 

Carp: Clean carp, season with salt and sprinkle with lemon juice. Let stand for half an hour. Dredge carp in rice flour and fry in olive oil for about 7 - 10 minutes. Serve carp with sour cabbage with mushrooms and beans.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz