Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
wtorek, 26 lipca 2016
Kokosanki. Coconut cookies.
15 ciastek
2 duże jajka
140 g cukru
250 wiórków kokosowych, słodzone
Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj cukier po łyżce, ciągle ubijając masę. Zmniejsz obroty, dodaj żółtka i ponownie ubij na sztywną masę. Do ubitych jajek dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Wykładaj masę kokosową łyżką do lodów na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka piecz w 170 stopniach Celsjusza (bez termoobiegu) przez 15 - 20 minut lub do lekkiego zarumienienia. Odstaw do ostygnięcia.
15 biscuits
2 large eggs
140 g sugar
250 coconut flakes, sweetened
Whisk egg whites to stiff foam. Add sugar spoon after spoon, whisking still mass. Reduce turnover of mixer, add egg yolks and whisk again on a stiff mass. To the whipped eggs, add coconut flakes and mix with a spoon. Place coconut mass with ice cream spoon onto a baking tray lined with parchment paper. Bake cookies at 170 degrees Celsius (without air flow) for 15 - 20 minutes. Set aside to cool.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz