Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

piątek, 29 stycznia 2016

Deser: kokosowa tapioka z syropem malinowym. Dessert: coconut tapioca with raspberry syrups.


3 porcje: /scroll down to the English version/
120 g tapioki
400 ml mleka kokosowego
1 łyżka cukru trzcinowego

400 g mrożonych malin
2 - 3 łyżki cukru trzcinowego

płatki migdałów

Tapiokę gotuj z mlekiem kokosowym i cukrem na wolnym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Tapioka powinna być przezroczysta. Przełóż do pucharków. Rozmrożone maliny podgrzej z cukrem i przełóż do pucharków z tapioką. Udekoruj płatkami migdałów.


3 servings:
120 g of tapioca
400 ml of coconut milk
1 tablespoon of cane sugar
400 g of frozen raspberries
2 - 3 tablespoons of cane sugar

almond flakes

Cook tapioca with coconut milk and sugar, simmer about 10 minutes, stirring from time to time. Tapioca should be transparent. Put the tapioca into the cups. Heat the thawed raspberries with sugar and pour into cups with tapioca. Garnish with almond flakes.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz